Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kostka z granatem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

śmietana kremówka 1/2 lira
serek mascarpone 300 gram
cukier puder 1/2 szklanki
żelatyna deserowa 3 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyzki
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka

spód ciasta

biszkopty okrągłe

oraz

granat

posypka:

wiórki kokosowe 200 gram
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kostka z granatem

Śmietanę przelej do wysokiego naczynia i zacznij ubijać dosypując cukier i sok z cytryny.
Żelatynę namocz w małej ilości wody , jak napęcznieje lekko podgrzej.
Serek przełóż do naczynia , dodaj skórkę z cytryny, dolej żelatynę , następnie małymi porcjami dodawaj ubitą śmietanę ,delikatnie aby struktura śmietany się zachowała .

Formę wyłóż papierem do pieczenia ,wyłóż herbatniki ,delikatnie wlej masę , wyrównaj ,odstaw w chłodne miejsce.

Na patelni rozgrzej masło dodaj wiórki , mieszaj do momentu aż nabiorą złocistej barwy.

Posyp ciasto .

Z granatu wypukaj pestki ,udekoruj ciasto.

Ponownie wstaw do lodówki na 3 godziny.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 26.09.2016 13:04
przepysznie wygląda :)
Franciszek 26.09.2016 11:41
dobre do kawy
KORAL 26.09.2016 09:35
Pyszne ciasto :)
kasia.s 26.09.2016 09:29
Smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak