Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z parmezanem i szałwią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
parmezan starty 100 gram
masło 1 łyżka
cukier 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
szałwia kilka świeżych listków

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z parmezanem i szałwią

Fasolkę umyj , pokrój na mniejsze kawałki .

Do garnka wlew wodę przełóż fasolkę ,dodaj szczyptę cukru i gotuj aż fasolka będzie miękka .

Następnie przelej zimną wodą .

Na patelni rozpuść masło dodaj listki szałwii , wsyp fasolkę ,wymieszaj ,posyp parmezanem, dopraw solą i pieprzem.

Podawaj na ciepło.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 26.09.2016 10:45
ciekawy pomysł
Róża1 26.09.2016 10:07
ciekawe połączenie !!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak