Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki pieczone z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
ogórek kiszony 1 szt
groszek konserwowy 2 łyżki
jabłko 1 szt
marchewka ugotowana 2 szt
por 1/4 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól i pieprz
sałata masłowa 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki pieczone z piekarnika

Mięso wkładamy do dużej miski.Pieczarki ścieramy a tarce na dużych oczkach-dodajemy do mięsa i mieszamy.Następnie dodajemy pietruszkę, jajko,przeciśnięty czosnek oraz przyprawy. Mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blaszkę wykładamy folią dopieczenia. Z mięsa formujemy małe kulki i układamy na blaszce.
Pieczemy do zrumienienia- 30-40 min.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.09.2016 12:21
pyszne do II dania :-)
wedith1 26.09.2016 11:51
Zdrowo i mniej tłuszczu :)
tobi1989 26.09.2016 10:11
Bardzo fajny pomysł :)
Róża1 26.09.2016 10:05
super przepis :-) , zabieram do swojej księgi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak