Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder do smaku
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski (wzdłuż dłuższego boku) o szerokości około 1,5-2 cm. Foremki do rurek owijać paskami ciasta francuskiego, zaczynając od najwęższej strony, tak aby paski nachodziły na siebie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20 minut na złoty kolor. Wystudzić. W między czasie ubić śmietanę na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder do smaku. Zimne rurki nadziewać śmietaną za pomocą szprycy albo rękawa cukierniczego. Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 26.09.2016 22:05
Pyszne i pięknie prezentują się na stole :)
gusia1000 26.09.2016 02:14
Zawsze dobre.
Ewa Wojtaszko 25.09.2016 11:16
podkradam jedną :D
MAR3STA 24.09.2016 22:43
lubię takie smakołyki
mirosława4 24.09.2016 20:33
zjadłabym jedną
Madzai 24.09.2016 20:22
Wygląda apetycznie :)
Beatris 24.09.2016 20:01
Bardzo smakowite, z chęcią jedną bym zjadła :)
Wiktoria29 24.09.2016 19:54
bardzo takie lubię
halina17 24.09.2016 19:52
Dobre rurki.
agnieszka214 24.09.2016 18:32
pycha rureczki
norweska20 24.09.2016 17:48
na takie rureczki to ja się piszę
Ewelina1991 24.09.2016 17:38
kusząco wyglądają
Edith85 24.09.2016 16:51
Z ciasta francuskiego nie próbowałam, koniecznie muszę zrobić
Ola1young 24.09.2016 16:15
z chęcią bym się poczęstowała ;)
IKrakowianka 24.09.2016 15:13
pyszności :)
miffiss 24.09.2016 14:13
bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak