Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ

5.0
(41)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 900 g
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
cebula 1 mała
pieczarki 500 g
gorąca woda 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
olej do smażenia
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,
Krok 1 - PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ foto
2
cebulę i papryki w piórka, pieczarki w cienkie plasterki. .
Krok 2 - PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ foto
3
Pierś posolić, przyprawić, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Osobno podsmażyć pieczarki z cebulą, dodać papryki, smażyć około 3-4 minuty, dodać podsmażoną pierś, wszystko zalać wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku przyprawami, majerankiem. Dusić około 15 minut na małym ogniu
Krok 3 - PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.09.2016 12:06
smaczny pomysł
MonikaW 20.09.2016 21:53
oj pójdzie na warsztat
wyattearp 20.09.2016 17:09
Ale pysznie wygląda
Ewelina1991 20.09.2016 15:09
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak