Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z karmelizowana gruszką i prażonymi migdalami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana pol torebki
gruszka 1 szt
miód 1 lyzka
cukier brązowy 1 lyzka
sok z cytryny 1 lyzka
płatki migdałowe 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z karmelizowana gruszką i prażonymi migdalami

Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać i pokroić na cztery części. Miód z cukrem rozgrzewamy na patelni, następnie dodajemy gruszki i karmelizujemy na zloty kolor z każdej strony na koniec dodajemy sok z cytryny. Ugotowana kasze układamy na talerzu. Gotowe gruszki układamy na kaszy i polewamy sosem powstałym podczas karmelizacji. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi kasze z gruszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 23.09.2016 11:36
pyszne danie
adelajda 21.09.2016 16:45
Świetna propozycja :)
benka 20.09.2016 18:08
chętnie bym spróbowała
Róża1 20.09.2016 17:48
ale wspaniały deserek !!!!
wyattearp 20.09.2016 17:08
Pysznie wygląda
Wiktoria29 20.09.2016 16:16
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak