Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwowiec do herbaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce pigwowca 1 kg
cukier 300 gram
Goździki całe Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwowiec do herbaty

Owoce myję ,osuszam, usuwam gniazda nasienne i kroję na mniejsze cząstki, przekładam do szklanego naczynia ,zasypuję cukrem ,dodaje goździki i zostawiam na 24 godziny, co jakiś czas mieszając .

Przygotować słoiczki.

Następnie przelewam do garnka , trzymam na gazie do momentu aż się zagotuje , gorące przekładam do słoików, zakręcam, przykrywam ściereczką i zostawiam do całkowitego ostudzenia .

Przechowuję w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 20.09.2016 11:52
też robię takie , pyszne
olkaaa 20.09.2016 11:36
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak