Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 0,5 kg
ziemniaki 6 sztuk
Majeranek suszony Prymat 1 do smaku
sól i pieprz 1 do smaku
przyprawa uniwersalna 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
smalec 1 kostka
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
Boczek i cebulkę gotujemy razem liściem laurowym, solą i zielem angielskim. Wyciągamy na talerz. Do wody wrzucamy obrane i posiekane w kostkę ziemniaki. Gotujemy.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Obgotowany boczek siekamy razem z cebulką. Smażymy na kawałku smalcu.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Kapustę kiszoną siekamy na kawałki. Dodajemy do usmażonej cebulki z boczkiem. Dajemy pozostały smalec i dusimy.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
DO kapusty dajemy mąkę i zasmażamy. Doprawiamy przyprawami.
Krok 4 - Kapuśniak foto
5
Dodajemy farsz do gotującego się bulionu. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem.
Krok 5 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 05.05.2017 14:14
Smaczny przepis
Łukasz15 05.09.2016 23:35
Mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak