Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zupa w proszku 1 opakowanie
skrzydełka kurczaka 5 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
śmietana 12% 3 łyżki
sól i pieprz 1 do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa

Kroki postępowania

1
Skrzydełka opłukujemy i wrzucamy do garnka. Gotujemy.
Krok 1 - Zupa ogonowa foto
2
Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę
Krok 2 - Zupa ogonowa foto
3
Wsypujemy ziemniaczki do zupy. Wrzucamy kostkę rosołową.
Krok 3 - Zupa ogonowa foto
4
Mieszamy zupę z torebki ze śmietaną i dwiema łyżkami gotującego się wywaru z mięsa i wlewamy. do garnka
Krok 4 - Zupa ogonowa foto
5
Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5 - Zupa ogonowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 05.05.2017 14:17
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak