Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 średnie
banan 1 średni
kaszka mleczno-ryżowa 50g
masło klarowane
maliny świeże
cukier puder lub jogurt, twarożek

Porada

Gotowe placuszki podawać z cukrem pudrem, twarożkiem albo ulubionym jogurtem dziecka. *Placuszki są bardzo miękkie, puszyste i niezwykle delikatne.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej

Kroki postępowania

1
Przejrzałego kruchego banana lekko zmrozić i zetrzeć na średnich oczkach tarki.
Krok 1 - Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej foto
2
Wbić całe jajka.
Krok 2 - Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej foto
3
Wymieszać na jednolitą masę, dosypać błyskawiczną kaszkę mleczno-ryżową i mieszać do połączenia i uzyskania gęstej puszystej masy,
Krok 3 - Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej foto
4
Na niewielkiej patelni rozpuścić klarowane masło i łyżką wykładać niewielkie porcje ciasta - na każdym placuszku ułożyć świeże maliny.
Krok 4 - Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej foto
5
Całość nakryć dopasowaną pokrywką i przez kilka minut smażyć na niewielkim płomieniu.
Krok 5 - Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej foto
6
Kiedy spód placków zrumieni się, ostrożnie odwrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć bez nakrywania.
Krok 6 - Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.09.2016 10:34
Bez mąki, bo masa zagęszczana samą kaszką.
komentator 25.09.2016 10:23
no własnie bez mąki?
Prts drive 21.09.2016 15:33
wcale nie ma w nich mąki?
Bernadeta1 20.09.2016 18:05
Na pewno chętnie zjadane bo pysznie wyglądają
Motorek 20.09.2016 09:20
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak