Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z serem żółtym w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 3 płaty
ser żółty 6 plasterków
jajko 2 szt
mąka pszenna ok 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z serem żółtym w ziołach

1. Każdy płat morszczuka przeciąć na połowę, osolić i posypać ziołami prowansalskimi.
2. Jajka rozbełtać, każdy plasterek sera najpierw zamoczyć w jajku, położyć na płat ryby i opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Postąpić tak z każdymi płatami ryby.
3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć opanierowane ryby, dodać tłuszcz i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 07.10.2016 10:58
Bardzo ciekawe
jagoda5913 03.09.2016 00:18
dobra rybka
Wafelek2601 02.09.2016 22:44
Ciekawy pomysł
MAR3STA 02.09.2016 20:06
Smaczne danie
adelajda 02.09.2016 20:04
Taką rybkę to ja chętnie zjem :)
Madzai 02.09.2016 19:42
Bardzo apetyczny
Ewelina1991 02.09.2016 19:17
pyszna ryba
Agnieszka-87-25 02.09.2016 15:43
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak