Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki pszenno-owsiane z serem i borówkami
Kroki postępowania
Wlać do suchych składników, wbić całe jajka i dodać olej oraz miękkie masło - wyrobić miękkie elastyczne ciasto.
mąka pszenna | 350 g |
mąka | owsiana 150 g |
jajko | 2 duże |
drożdże świeże | 40-45 g |
mleko | 250 ml |
cukier kryształ | 100 g |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
masło miękkie | 60 g |
olej orzechowy | 1-2 łyżki |
ser biały półtłusty | 500 g |
śmietanka kremowa | ile zabierze |
cukier waniliowy | do smaku |
cukier drobny | do smaku |
żółtko jajek | 2 szt. |
borówka amerykańska | |
masło 82% | stopione 3-4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: