Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak

Kurczak (cały ) 1,5-2 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Farsz

cebula duża 1 szt
tłuszcz
jajko 2 szt
mięso mielone 650 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany mięsem mielonym

Kurczaka umyć, osączyć, wytrybować kości. Następnie dobrze obsypać wewnątrz i na zewnątrz, kurczaka przyprawą, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Farsz: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Do mięsa mielonego wybić jajka, dodać cebulę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Nafaszerować kurczaka, spiąć otwór wykałaczkami , lub zaszyć. Włożyć mięso do rękawa do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz , następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze przez ok 25 minut do zrumienienia mięsa. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.09.2016 21:43
bardzo apetyczne
justynkag 01.09.2016 20:39
Bardzo ciekawa i smaczna propozycja.
Stenka 01.09.2016 19:06
ciekawa propozycja
ada.la 01.09.2016 17:46
wygląda smacznie
berys18 01.09.2016 17:14
wygląda pysznie
bryndzia93 01.09.2016 14:57
Pyszny kurczak :)
Anna169Hosz 01.09.2016 10:51
Moje ulubione danie:)
Wacław 01.09.2016 10:12
pyszna propozycja obiadowa :-)
Franciszek 01.09.2016 10:12
dobry pomysł
Mati13 01.09.2016 09:34
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak