Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
oliwki czarne Smak 10-12 szt
tuńczyk w sosie własnym 200 g
majonez tradycyjny 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Aby danie było mniej kaloryczne możemy majonez zastąpić chudym twarożkiem kanapkowym

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami

Kroki postępowania

1
Oliwki odsączyć z zalewy następnie je posiekać
Krok 1 - Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami foto
2
Jaja ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Każde z jaj przeciąć wzdłuż na pół. Tuńczyka odsączyć na sitku z zalewy
Krok 2 - Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami foto
3
Z każdego jajka za pomocą małej łyżeczki wyjąć żółtko. Wszystkie żółtka umieścić w miseczce
Krok 3 - Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami foto
4
Do żółtek dołożyć, tuńczyka, 2/3 oliwek, pietruszkę, połowę szczypiorku, majonez i przyprawy. Żółtka rozgnieść widelcem i wszystko dokładnie wymieszać
Krok 4 - Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami foto
5
Przy pomocy małej łyżeczki nakładać porcjami farsz do białek. Faszerowane jaja posypać pozostałym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami. Smacznego!
Krok 5 - Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 14.09.2016 15:31
Ale smakowicie wyglądają :)
mirosława4 14.09.2016 12:38
apetyczne i zarazem smaczne
2milutka 14.09.2016 12:17
Apetycznie wyglądają
Futka 14.09.2016 12:01
Pyszne i pożywne jajka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak