Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki pizzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 3 szklanki
woda letnia
sól 1/2 łyżeczki
drożdże świeże 1/3 kostki

oraz

rukola 1 garść
szynka parmeńska 200 gram
parmezan starty 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki pizzowe

W misce rozkruszyć drożdże, dolać 1/3 szklanki letniej wody, wsypać mąkę oraz sól i dolewając wodę zagnieść ciasto.

Ciasto odstawić na godzinę, przykryte ściereczką .

Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać ciasto nożem lub radełkiem na kształt łódki.
Przełożyć na blaszkę .

Ułożyć na cieście plastry szynki, posypać startym serem.
Odstawić na 10 minut.

Nagrzać piekarnik.
Piec 10- 15 minut w 200 stopniach.

Po upieczeniu posypać rukolą.

Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 13.09.2016 14:03
fajny pomysł
olkaaa 13.09.2016 13:17
bardzo fajne
Futka 13.09.2016 12:00
Pomysłowe i smaczne łódeczki :)
Mniam 13.09.2016 11:44
Pizzerinki o ciekawym kształcie :)
mirosława4 13.09.2016 10:50
smaczne te łódeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak