Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka francuskie z twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
twaróg 1 kostka
jajko 1 sztuka
cukier do twarogu 1 łyżka
cukier brązowy do posypania ciastek

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka francuskie z twarogiem

Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem, wsypać cukier.

Ciasto francuskie rozłożyć na blacie wycinać prostokąty, każdy kawałek ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.

Układać po porcji twarogu na środku każdego kawałka ciasta.

Złożyć na pół, górę ciastka delikatnie naciąć radełkiem lub nożem.

Ciastka ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia.

Posmarować jajkiem i posypać brązowym cukrem.

Piec w 220 stopniach na złoty kolor.

SMACZNEGO !!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 24.03.2017 15:48
Prxepyszne
Patrycja33 14.09.2016 00:13
uwielbiam takie slodkosci, :-)
Janina 12.09.2016 22:27
Fajny pomysł:))
benka 12.09.2016 19:48
Smakowicie wyglądają.
Stenka 12.09.2016 17:49
smaczne ciasteczka
Wiktoria29 12.09.2016 13:04
proste i smaczne
ilka01 12.09.2016 12:43
pyszności :)...
patryska76 12.09.2016 12:27
Ciekawy Przepis ;-)
Mniam 12.09.2016 11:09
Super wyglądają, aż chce się je schrupać :)
AZgotuj 12.09.2016 10:06
wyglądają wspaniale
Wacław 12.09.2016 10:04
bardzo dobre ciasteczka :-)
Ilona_eS 12.09.2016 09:53
szybko i pysznie :)
Edith85 12.09.2016 09:02
Wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak