Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba, jajek i sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb czerstwy 8 kromek
ser cheddar 150 g
ser pleśniowy niebieski 50 g
jajko 4 szt
śmietana 12% 500 ml
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba, jajek i sera

Kromki chleba zrumieniłem w piekarniku. Starłem cheddar, pokruszyłem ser pleśniowy.
Roztrzepałem jajka ze śmietaną, dodałem sery, przyprawy, wymieszałem.

W płaskiej formie do zapiekania ułożyłem chleb, zalałem masą jajeczną, a na wierzchu ułożyłem wiórki masła. Zapiekałem 20 minut w 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.05.2017 11:47
smaczna propozycja
Pobitegarybarbary 12.09.2016 11:55
Robiłam zapiekankę ale z bułek. Farsz na słodko- gruszka i żurawina. Było smaczne. W wersji wytrawnej czas spróbować:)
Edith85 12.09.2016 09:01
Suuupeeerrr
MAR3STA 11.09.2016 20:43
Pyszna zapiekanka
norweska20 11.09.2016 20:31
szybka i smaczna :)
Motorek 11.09.2016 20:00
fajny pomysł
Ewa Wojtaszko 11.09.2016 18:42
no fajny pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak