Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na herbatnikach z masą cappuccino i kajmakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 60 szt
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 500 ml
kawa cappuccino 200 g
masło 300 g
masa krówkowa 1/2 puszki
migdały siekane

Porada

Użyłam budyniu bez dodatku cukru ponieważ kawa cappuccino zawiera już w sobie cukier.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na herbatnikach z masą cappuccino i kajmakiem

Budynie wymieszać z mąką i ugotować na mleku, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło ubić na puch i dodając po łyżce zimnego budyniu, na końcu dodać suche cappuccino i dokładnie zmiksować.

Układać po 20 herbatników (warstwa 4x5) przełożyć połową masy, następnie wyłożyć herbatniki i znów masę. Ostatnia warstwa to herbatniki. górę posmarować kajmakiem i posypać migdałami. Odstawić do lodówki na ok godzinę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 13.09.2016 10:52
fajne ciasto
mirosława4 13.09.2016 10:52
pysznie się prezentuje
mysza75 13.09.2016 10:25
pyszne ciasto
dodi 13.09.2016 10:12
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak