Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki sernikowe z jeżyną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche - babeczki

mąka pszenna 1,5 szklanki
masło 100 gram
żółtko jajek 2 sztuki
woda zimna

masa serowa

twaróg zmielony 300 gram
jajko 3 sztuki
cukier puder 3 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
śmietana kremówka 125 ml.

oraz

jeżyny

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki sernikowe z jeżyną

Masło posiekać z mąką dodać żółtka oraz lodowatą wodę, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.

Foremki wylepiać ciastem, podpiec 8 minut w 180 stopniach.

Środek babeczek :
przełożyć do miski twaróg( zmielony dwa razy), dodać cukier, jajka, wlać śmietanę, wsypać mąkę, wymieszać tylko do połączenia się składników.

Na podpieczone babeczki wlewać masę serową i ponownie piec w 160 stopniach 25-30 minut.

Po upieczeniu schłodzić w lodówce, udekorować jeżynami.

SMACZNEGO !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 09.09.2016 11:54
smakowity przepis :-)
olkaaa 06.09.2016 13:27
muszę zrobić
kasia.s 06.09.2016 12:28
Ale smakowite :)
Aleksandra/Olcia 06.09.2016 12:14
wyglądają niesamowicie
mysza75 06.09.2016 10:15
pyszne babeczki
Maridka19 06.09.2016 10:14
Pyszności , do kawki idealne i nie tylko :)
ben-ka 06.09.2016 10:08
Musiały być smaczne :)
Wacław 06.09.2016 09:29
babeczki na 5 :-)
tomek18 06.09.2016 09:10
wyglądają pysznie
Madzai 06.09.2016 09:02
Ale super :)
Mniam 06.09.2016 08:47
Mmm.... to jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak