Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz zupa węgierska
Kroki postępowania
Malutkim strumieniem wlewać kluski lane, na gotującą zupę, zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
wołowina | 1 kg |
papryka czerwona | 1 szt |
papryka żółta | 1 szt |
cebula | 2 szt |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
marchewka | 2 szt |
seler | 0,5 szt |
pietruszka | 1 szt |
pomidory | 2 szt |
czosnek | 1 ząbek |
ziele angielskie | 3 ziarna |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
ziemniaki | 4 szt |
tłuszcz | |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1,5 łyżki |
woda | 1,5 l |
sól i pieprz | |
natka pietruszki |
jajko | 1 szt |
mąka | 3 łyżki |
woda | 3 łyżki |
sól szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: