Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA FORSZMAK

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 cebule
kg filetu z kurczaka 1
papryki czerwone 2
1/2 kg parówek ciękich
1/2 kg pieczarek
ogórków kiszonych 5
puszki kukurydzy 2
przecier pomidorowy
kostki rosołowe 2
1/2 kostki margaryny
6 łyżek mąki
woda
olej 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA FORSZMAK

na oleju podsmażyć cebulę dodać pokrojone w kostkę mięso , delikatnie podsmażyć potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, parówki , ogórki i kukurydzędusić na wolnym ogniu p15 minut, podlać wodą od 3 do 4 litrów, gotować na małym ogniu około godziny, , potem na margarynie zrobić zasmażkę , ma mieć złoty kolor, wlać do zupy i chwilę gotować przyprawić i dodać przecier

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

myszka6 29.05.2015 12:53
Pyszna i sycąca
IwonaDD 28.09.2014 11:48
pyszny i sycący
Bernadeta1 19.02.2013 11:47
pychota
Dorota59 08.02.2013 19:35
pożywna
miki47 07.03.2011 15:32
pyszna
gusia1000 11.01.2011 22:47
Słyszałam nazwę tej zupy, ale nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak