Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna - buraczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
kostki rosołowe 3
woda 2 litry
cebula 1 mała
cukinia 150 gram
marchew młoda 3-4 sztuki
kalarepka młoda 1
natka pietruszki mały pęczek
kapusta biała 1/4 główki
buraczki (krajanka buraczkowa) 1 opakowanie
kwaśna śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna - buraczkowa

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową wkładamy do garnka, dodajemy kostki rosołowe i zalewamy wodą ok. 2 litry. Gotujemy.
Krok 1 - Zupa warzywna - buraczkowa foto
2
Cebulę, kalarepę i cukinię obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Zupa warzywna - buraczkowa foto
3
Marchewki myjemy i kroimy w plasterki, a pietruszkę drobno siekamy.
Krok 3 - Zupa warzywna - buraczkowa foto
4
Kapustę szatkuję.
Krok 4 - Zupa warzywna - buraczkowa foto
5
Warzywa wrzucamy do wywaru i gotujemy do momentu, aż będą miękkie.
Pod koniec gotowania dodajemy krajankę buraczkową.
Na koniec do zupy wlewamy śmietanę wymieszaną z nabierką gorącej zupy. Mieszamy.
Porcje zupy rozlewamy na talerze.
Krok 5 - Zupa warzywna - buraczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 13.08.2016 15:38
Pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak