Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna - buraczkowa
Kroki postępowania
Pod koniec gotowania dodajemy krajankę buraczkową.
Na koniec do zupy wlewamy śmietanę wymieszaną z nabierką gorącej zupy. Mieszamy.
Porcje zupy rozlewamy na talerze.
porcja rosołowa | 1 |
kostki rosołowe | 3 |
woda | 2 litry |
cebula | 1 mała |
cukinia | 150 gram |
marchew młoda | 3-4 sztuki |
kalarepka młoda | 1 |
natka pietruszki | mały pęczek |
kapusta biała | 1/4 główki |
buraczki | (krajanka buraczkowa) 1 opakowanie |
kwaśna śmietana | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: