Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
oliwa 100 ml
ząbki czosnku 2 szt
parmezan starty 1/2 szklanki
orzeszki piniowe 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pesto

Fasolkę myjemy, usuwamy „końcówki”, gotujemy do miękkości w posłodzonej wodzie.
W tym czasie przygotowujemy pesto.
Czosnek, oliwę, orzechy i ser miksujemy na gładko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Fasolkę odcedzamy, przekładamy do garnka i mieszamy z pesto.
Podajemy do razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 12.08.2016 17:47
Ciekawe połączenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak