Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
żurek 1/2 litra
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na żeberkach

Żeberka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą. Dodać kostkę rosołową, zagotować. Dodać pokrojone warzywa (oprócz cebuli) i gotować pod przykryciem. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć. Dodać do zupy. Gotować do miękkości mięsa. Zalać żurkiem. Gotować kilka minut, przyprawić. Podawać np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.08.2016 13:40
pyszna zupka;)
w mojej kuchni 12.08.2016 12:31
dobra zupa
mirosława4 12.08.2016 12:28
smaczny :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak