Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z rabarbarem
Drożdże pokrusz do miseczki dodaj 3 łyżki mąki, szczyptę cukru i trochę ciepłego mleka ,wymieszaj.
Jak rozczyn zacznie pracować ,wlewam go do mąki ,dodaję roztrzepane jajka z cukrem , dolewam w trakcie wyrabiania mleko, po 5 minutach dodaję masło i ponownie wyrabiam.
Ciasto posypuję mąką i zostawiam przykryte ściereczką na 1 godz.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt wycinać trójkąty ,ułożyć po 1 łyżeczce nadzienia, zawijać rogaliki,kłaść na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, odczekać 15 minut.
Piec na złoty kolor w 180 stopniach (15 minut)
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!