Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane polędwicą z łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Na farsz

polędwica z łososia w oleju 1 puszka ( 110 g )
jajko 5 szt
czosnek 1 ząbek
sos tatarski gotowy 1 łyżka
sól i pieprz

Dodatkowo

pomidorki koktajlowe
Natka pietruszki suszona Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane polędwicą z łososia

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek.
Krok 1 - Jajka faszerowane polędwicą z łososia foto
2
Polędwicę łososiową, wyłożyć z puszki razem z olejem do miski, dodać przeciśnięte przez praskę żółtka i jedno białko.
Krok 2 - Jajka faszerowane polędwicą z łososia foto
3
Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach.
Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami. Smacznego !
Krok 3 - Jajka faszerowane polędwicą z łososia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.08.2016 12:45
Bardzo dobre
dodi 24.08.2016 11:20
ja również, mniam
trufelek 24.08.2016 10:24
uwielbiam takie jajka :)
tobi1989 24.08.2016 09:32
Uwielbiam :)
pestka 24.08.2016 08:47
smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak