Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jaja 3 sztuki
mąka 3 łyżki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Pianka

galaretka 2 kolory
mleko skondensowane niesłodzone 500 ml

Dodatkowo

galaretka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z galaretką

Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Upiec. Ostudzić. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić. Połowę mleczka zmiksować z tężejącą galaretkę, wylać na biszkopt. Odstawić do stężenia. Potem to samo zrobić z drugim kolorem galaretki. Kiedy stężeje kolejną galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody. Kiedy zacznie tężeć wylać ją na ciasto. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.10.2016 22:34
Super deser
Urszula Świeca 22.08.2016 18:27
Pyszne ciasteczko.))
Agnieszka-87-25 22.08.2016 14:43
bardzo fajne
Wafelek2601 22.08.2016 12:27
Świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak