Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki serowo - owocowe na kefirze
Kroki postępowania
Drugą połowę ciasta podzielić na dziewięć i uformować kule. Lekko spłaszczyć i zostawić do wyrośnięcia.
mąka pszenna | 700 gram |
mąka krupczatka | 250 gram |
kefir | 380-400 ml |
drożdże świeże | 80 gram |
cukier | 5 łyżek |
cukier waniliowy | |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
masło | 80 gram |
olej rzepakowy | 50 ml |
twaróg | 300 gram |
cukier | 2-3 łyżki |
cukier waniliowy | |
jajko | 1 sztuka |
jagody | 1/2 szklanki |
śliwki | 5 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: