Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod mozarellą z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg łososiowy 300 g
sól i pieprz
skórka z cytryny
tymianek
cukinia 1/2 szt
mozarella 1 kulka
pomidor 1 szt
natka pietruszki 1 szt
płatki migdałowe 1 garść

dodatkowo

bagietka 1 szt
masło
ząbek czosnku 1 szt
miks sałat

Porada

Można podać na miksie sałat w towarzystwie zapieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym i pomidorami.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod mozarellą z migdałami

Pstrąga łososiowego obrać ze skóry, cukinię pokroić w cienkie plastry.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć cukinię.
Rybę z obu stron posypać solą i pieprzem oraz wetrzeć skórkę cytrynową.
Wyłożyć na cukinię.
Mozarellę pokroić w plasterki, pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Na pstrąga ułożyć ser, pomidory, całość posypać migdałami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.09.2016 13:50
świetny pomysł
Bernadeta1 20.08.2016 18:26
taką rybkę chętnie bym zjadła
trufelek 20.08.2016 16:29
polecam :)
bertpvd 19.08.2016 23:09
świetny przepis :)
trufelek 19.08.2016 22:54
dziękuję :)
RenataZ-et 19.08.2016 22:26
świetna propozycja
trufelek 19.08.2016 21:51
Polecam! :) Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!
Renataj 19.08.2016 20:31
Taka rybka bardzo by mi smakowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak