Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa szynka na kanapki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok. 1 kg
czosnek 6 ząbków
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
czubrica zielona 1/3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
miód 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa szynka na kanapki

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego zioła, przyprawy, miód, olej i ocet balsamiczny. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Czosnkowa szynka na kanapki foto
2
Szynkę oczyścić z błon, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, dokładnie pokryć przygotowaną marynatą, przykryć folią spożywczą i odłożyć na noc do lodówki.
Krok 2 - Czosnkowa szynka na kanapki foto
3
Zamarynowaną szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Czosnkowa szynka na kanapki foto
4
Szynkę piec w 160 stopniach przez ok. 2 godziny. Upieczone mięso ostudzić, a następnie kroić w cienkie plasterki.
Krok 4 - Czosnkowa szynka na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.08.2016 22:59
lubię domowe mięsko
RenataZ-et 19.08.2016 22:26
super domowa wędlina!
ben-ka 19.08.2016 22:15
Pyszne mięso, lubię takie.
Aleksandra/Olcia 19.08.2016 18:08
uwielbiam takie domowe mięsiwa do chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak