Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi z mięsem i kapustą
Kroki postępowania
Kapustę płuczemy i obgotowujemy do miękkości.
Całość mielimy.
Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, gotujemy około 5 minut od wypłynięcia.
mąka pszenna | 1/2 kg |
żółtko jajek | 1 szt |
sól | 1 łyżeczka |
woda ciepła | 200 ml - około |
łopatka bez kości | 1 kg |
kapusta kiszona | 300 g |
cebula biała | 1-2 szt |
masło | 2-3 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: