Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z japońskim akcentem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
marchew 1
ziemniak 1
cebula 1
fasolka szparagowa 100 g
biała rzodkiew kawałek
sos sojowy 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżeczka
kalafior 1 różyczka
czosnek 1 ząbek

Porada

Dzięki dodaniu oleju sezamowego i sosu sojowego zwykła zupa jarzynowa zyskuje świetny smak i aromat przypominający dania kuchni japońskiej.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z japońskim akcentem

Marchewkę, ziemniaka i rzodkiew pokroić na kosteczkę. Fasolkę szparagową na kawałki ok. 3 cm. Cebulę pokroić na drobną kosteczkę. Kalafiora podzielić na małe kawałeczki. Czosnek rozgnieść. Wszystkie te warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sos sojowy oraz olej sezamowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak