Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

twaróg 100 gram
sardynki z puszki 50 gram
kwaśna śmietana 1-2 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
sól i pieprz

Opcjonalnie

Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

Sardynki odsączyć z zalewy, oczyścić i umieścić w miseczce.
Dodać twaróg, śmietanę i ketchup.
Całość podusić widelcem, a następnie wymieszać ze szczypiorkiem.
Pastę doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 20:51
Też tak robię.
Diana Rusiłowicz 26.07.2016 00:56
Też lubię takie awanturki ;)
w mojej kuchni 25.07.2016 11:15
pyszności do zjedzenia
Anna169Hosz 25.07.2016 07:03
Tak to ja mogę się "awanturować" :)
norweska20 25.07.2016 00:10
smakowicie podana ..z sardynkami jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak