Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 250 g
cebula 1 duża
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 190 g
bulion warzywny 1,2 l
ryż 100 g
kapusta 1/2 małej główki (młodej)
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Cebulę siekamy i razem z mięsem mielonym podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy bulionem warzywnym.

Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10 min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy.

Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.05.2017 13:36
Smaczny przepis
Ilona_eS 27.07.2016 13:17
ciekawe rozwiązanie :) na pewno spróbuje :)
gosia56 26.07.2016 08:53
pyszna zupka;)
cukiereczek 24.07.2016 17:51
pyszna zupka
Wafelek2601 24.07.2016 17:14
Bardzo dobra i pożywna
Justi2401 24.07.2016 15:05
Bardzo lubię taką zupkę, pożywna i sycąca :)
RenataZ-et 24.07.2016 12:20
super jest ta zupa!
Aleksandra/Olcia 24.07.2016 11:54
mniam mniam
Ola1984 24.07.2016 11:39
Pyszna zupka :)
Wacław 24.07.2016 10:29
konkretna zupa :-)
Stenka 24.07.2016 08:51
smaczna, pożywna zupa
Babeczka35 24.07.2016 07:00
Musi być pyszna taka zupa.
norweska20 23.07.2016 23:31
smakowity pomysł
gosia1988 23.07.2016 22:00
Bardzo ją lubię - robię podobnie :)
noninka77 23.07.2016 21:23
Super przepis :)
Wiktoria29 23.07.2016 21:18
ciekawy przepis, nie jadłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak