Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z jarmużu z łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 5-8 listków
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyzeczki
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Porada

Można chrupać same ,upieczone jako przekąskę . Ja podałam z łososiem wędzonym

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z jarmużu z łososiem

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Jarmuż umyć i osuszyć .
Krok 1 - Chipsy  z jarmużu  z łososiem foto
2
Usunąć zdrewniałe łodygi i podzielić na małe kawałeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem lub wkładką silikonową .
Krok 2 - Chipsy  z jarmużu  z łososiem foto
3
Posypać pieprzem grubo mielonym, solą gruboziarnistą, gałką muszkatołową i polać oliwą z oliwek .
Wstawić do lodówki na 30 minut .
Krok 3 - Chipsy  z jarmużu  z łososiem foto
4
Piec w piekarniku 10 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Chipsy  z jarmużu  z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.08.2016 12:38
dobry pomysł
ilka01 24.07.2016 09:43
ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak