Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z boczkiem i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
boczek wędzony 4 plastry
musztarda
ser żółty 4 plastry
czosnek 2 ząbki
kostka mięsna 1 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z boczkiem i serem

Mięso rozbić, natrzeć przyprawami. Z jednej strony posmarować musztardą, na niej ułożyć plaster sera i boczku. Zwinąć roladki. Obsmażyć na tłuszczu. Zalać wodą, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić sos do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 10.08.2016 09:28
Znakomite danie
Diana Rusiłowicz 10.08.2016 01:09
Smaczny obiadek :)
w mojej kuchni 09.08.2016 23:16
pyszny obiadek
Benita 09.08.2016 22:58
tradycyjny, pyszny polski obiadek
Janina 09.08.2016 21:56
Smaczne jedzonko;))
MAR3STA 09.08.2016 21:44
Apetyczne danie
Urszula Świeca 09.08.2016 20:03
Przepyszne roladki.))
gosia56 09.08.2016 19:53
pyszne roladki;)
Renata9 09.08.2016 18:08
Bardzo smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak