Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier brązowy 3/4 szklanki
likier amaretto 4 łyżki
mleko 1 szklanka
jaja 2 szt
olej 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
czerwona porzeczka 3/4 szklanki
brzoskwinie w puszce 3-4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki

Kroki postępowania

1
Jaja zmiksować z brązowym cukrem.
Krok 1 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto
2
Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać.
Krok 2 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto
3
Potem wlać likier i olej, dokładnie połączyć.
Krok 3 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto
4
Do papilotek kłaść po łyżce ciasta, następnie owoce, czyli porzeczką i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Krok 4 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto
5
Rozłożyć pozostałe ciasto.
Krok 5 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto
6
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25 min.
Krok 6 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto
7
Przed podaniem ostudzić, posypać pudrem i ozdobić np. porzeczką.
SMACZNEGO!
Krok 7 - Porzeczkowo-brzoskwiniowe, czyli pyszniutkie muffinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.09.2016 13:19
pyszniutkie
Małgorzata92 08.08.2016 09:37
Fajne ciastka :)
wyattearp 04.08.2016 13:17
super muffinki :)
Mniam 04.08.2016 10:40
To widać, że pyszniutkie :) z chęcią bym się poczęstowała :)
mysza75 04.08.2016 10:18
pyszne baby
Ewa Wojtaszko 04.08.2016 09:45
mały słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak