Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 4 szt/duże
brzoskwinie 4 szt/duże
tłuszcz do formy
sezam do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę.
Krok 1 - Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście foto
2
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami.
Krok 2 - Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście foto
3
Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy.
Krok 3 - Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście foto
4
Rozłożyć przygotowane owoce.
Krok 4 - Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście foto
5
Przykryć drugą częścią ciasta.
Krok 5 - Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście foto
6
Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut.
Krok 6 - Jabłecznik z brzoskwinią w ucieranym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 03.08.2016 16:21
pyszności :)
V_kuchareczka 03.08.2016 12:04
świetnie się prezentuje
RenataZ-et 03.08.2016 08:30
bardzo fajny!
bertpvd 02.08.2016 21:04
idealny do kawki :)
agnieszka214 02.08.2016 20:39
Lubię jabłecznik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak