Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie
cukier pół kilo na litr wody
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół i usunąć pestkę.

Przygotowanie zalewy:
Cukier wsypać do wody, postawić garnek na ogniu i zagotować.
Następnie owoce ułożyć w słoiku, zalać zalewą i porządnie zakręcić słoiki.
Przygotować spory garnek, na dno wyłożyć ściereczkę i włożyć słoiki z brzoskwiniami.
Wlać wody do około 3/4 wysokości, przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie wyjąć słoiki, ustawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AniaHania 03.08.2016 08:21
Niestety ogrodu nie mam więc kupne :-)
Mysiunia 03.08.2016 07:48
Robię w ten sposób śliwki i wiśnie, ale te brzoskwinki się pięknie prezentują i chyba skuszę się w tym roku jeszcze na taką wersję :) Pytanko - brzoskwinie z własnego ogrodu czy kupne?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak