Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałatka

sałata 1
pomidory 2
cebula 1
mozarella 200 gram
ogórki świeże 3

sos

jogurt grecki 200 ml
majonez 1 łyżka
czosnek ząbki 6
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z mozzarellą

Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Mozarellę, obrane pomidory oraz ogórki kroimy w zgrabną kostkę. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki.

Wszystkie składniki możemy zmieszać (jeśli chcemy podać np jako sałatkę na stół). Ja szykowałam wszystkim na talerzu, kładłam liście sałaty, na to młode warzywa i na koniec ser.

Całość polałam sosem czosnkowym. Jogurt mieszam z majonezem, rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem.

Sałatkę podałam z gorącymi grzankami z masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 01.08.2016 21:53
Fajna sałatka
agnieszka214 01.08.2016 19:03
Takie sałatki lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak