Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 8 szt
kapusta włoska 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 szt
olej 5 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyzki
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kumin
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać , pokroić na mniejsze kawałki i parować do miękkości. Ostudzić.
Krok 1 - Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki foto
2
Kapustę włoską posiekać , dolać pół szklanki wody olej i dusić pod przykryciem 30 minut. Ostudzić.
Krok 2 - Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki foto
3
Warzywa zmiksować blenderem na masę.
Krok 3 - Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki foto
4
Do warzyw dodać resztę składników i doprawić do smaku .
Krok 4 - Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki foto
5
Masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i piec 1h w temp 180 stopni.
Krok 5 - Pasztet z kapusty włoskiej i marchewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.07.2016 21:25
ciekawy przepis
agnieszka214 31.07.2016 18:58
musi fajnie smakowac
Bernadeta1 31.07.2016 18:31
nie jadłam ale na pewno smaczny
Motorek 31.07.2016 16:52
smaczny pasztet
pestka 31.07.2016 14:53
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak