Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt
marchew 1-2 szt
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-1,5 szkl
jajko 5 szt
olej 1/3 szkl
żółty ser starty 200 g
sos sojowy 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
chili 1/4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć i zetrzeć ze skórką na tarce o grubych oczkach , posolić i odstawić na pół godziny. Po tym czasie odcisnąć z wody.
Krok 1 - Pasztet z cukinii foto
2
Marchew obrać i zetrzeć z serem na tarce.
Krok 2 - Pasztet z cukinii foto
3
Pieczarki obrać i drobno posiekać. Cebulę obrać i posiekać zeszklić na maśle dodać pieczarki i dusić aż woda odparuje.
Krok 3 - Pasztet z cukinii foto
4
Warzywa wymieszać dodać ser , jajka , bułkę tartą , olej , czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy
Krok 4 - Pasztet z cukinii foto
5
Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1,5 h.
Krok 5 - Pasztet z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 31.07.2016 18:58
Warto wypróbować, pasztet nie musi być z mięsa.
pestka 31.07.2016 14:56
bardzo smaczny
Czyki 31.07.2016 13:09
Na pewno bardzo smaczny:)
Franciszek 31.07.2016 12:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak