Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką na kanapki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 70 dkg
śliwki suszone 10 dkg
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sos worcestershire 2 łyżeczki
sól do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką na kanapki

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć. Przez środek schabu zrobić duże nacięcie. Do powstałego otworu nałożyć suszone śliwki.
Krok 1 - Schab ze śliwką na kanapki foto
2
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego przyprawy, zioła, olej i sos worcester. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Schab ze śliwką na kanapki foto
3
Przygotowaną marynatą pokryć schab ze śliwkami. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście godzin.
Zamarynowany nadziany schab przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć i ułożyć na blasze. Schab piec w 180 stopniach przez ok. 90 minut. Upieczony schab ostudzić, kroić w cienkie plastry.
Podawać jako wędlinę do kanapek.
Krok 3 - Schab ze śliwką na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 02.08.2016 23:35
ja lubię, ale mąż nie:(
tobi1989 01.08.2016 14:36
Super pomysł :)
Krystyna32 31.07.2016 11:19
bardzo lubię
marzut 31.07.2016 01:27
Super przepis
Janina 30.07.2016 23:33
Fajne mięsko;))
w mojej kuchni 30.07.2016 22:47
apetyczne mięsko
gosia1988 30.07.2016 22:26
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak