Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 duża
papryka 1 zielona
rzodkiewki 3
szynka z kurczaka 9 plasterków
kukurydza w puszce 1/2 szklanki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa 2 łyżki
cukinia 1
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć . Po osuszeniu przekroić na dwie połówki . Z połówek wydrążyć środki. Następnie obsypać solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Faszerowana cukinia  foto
2
Paprykę , cebulę , szynkę oraz rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki dowolnej wielkości. Kukurydzę odsączamy z wody. Wszystkie składniki dajemy do jednej miski dodajemy oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Faszerowana cukinia  foto
3
Gotowym farszem wypełniamy połówki cukinii. Na wysmarowaną blachę dajemy cukinie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20-40 w temperaturze 180-190 stopni. Gotować polać ketchupem.
Krok 3 - Faszerowana cukinia  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.06.2017 09:52
ładnie wygląda
paniusiaewa 01.09.2016 09:21
Dzisiaj będzie na obiadek.
Marta Ryżek-Kalkowska 18.07.2016 16:25
wygląda smacznie :)
Jagódka77 10.07.2016 19:13
same pyszności
Pani Domu 08.07.2016 11:05
smacznie nafaszerowana
Malgorzata549 07.07.2016 12:56
ciekawy pomysł
KORAL 06.07.2016 11:34
Fajne z rzodkiewką jeszcze nie łączyłam :)
bietka 05.07.2016 13:02
bardzo smaczna cukinia :)
Renataj 04.07.2016 21:30
Apetycznie wygląda:)
Bernadeta1 04.07.2016 21:04
smaczne jedzonko
Aleksandra/Olcia 04.07.2016 18:43
lekkie i pyszne danie
Janina 04.07.2016 14:49
Bardzo lubię taką cukinię;))
Agnieszka-87-25 04.07.2016 14:23
ależ pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak