Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 5 sztuk
zakwas na żur 1 litr
woda zimna 2 litry
kostka rosołowa 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól szczypta
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
boczek wędzony 100 gram
cebula 1 sztuka

Porada

Podczas dodawania zaczynu do wywaru należy pamiętać o mieszaniu, żeby nie powstały nieładne grudki.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na szybko

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać podaną ilość wody, dodać kiełbaski. Rozpocząć gotowanie.
Krok 1 - Żurek na szybko  foto
2
Cebulę obrać, umyć i dodać do zupy.
Krok 2 - Żurek na szybko  foto
3
Boczek pokroić w drobną kostkę. Przełożyć na patelni i upiec na chrupiące skwarki.
Krok 3 - Żurek na szybko  foto
4
Dodać kostkę rosołową oraz pozostałe przyprawy.
Krok 4 - Żurek na szybko  foto
5
Po 15 minutach do gotującego się wywaru dodać zaczyn na żur.
Krok 5 - Żurek na szybko  foto
6
Na koniec dodać wcześniej przygotowane skwarki. Zagotować.
Krok 6 - Żurek na szybko  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak