Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka grillowana w folii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

sok z cytryny 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki

ponadto

pierś z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka grillowana w folii

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem i dzielimy na mniejsze części. Przygotowujemy marynatę: sok z cytryny łączymy z olejem i przyprawą. Polewamy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Filię rwiemy na małe kwadraty. Przekładamy na nią po kawałku piersi i zawijamy w kopertę. Tak przygotowane koperty przekładamy na rozgrzany ruszt. Grillujemy z obu stron około 8-10 minut w zależności od stopnia rozgrzania grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.07.2016 22:00
dużo lepszy niż z patelni
Motorek 01.07.2016 09:28
pyszny filecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak