Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Marynata do mięs klasyczna Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula czerwona 0,5 szt

ponadto

pierś z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Przygotowujemy marynatę: wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w krążki. Obkładamy nią pierś i polewamy marynatą. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładamy na rozgrzany ruszt smażąc z dwóch stron około 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.07.2016 09:41
wygląda pysznie
Łukasz15 01.07.2016 09:35
bardzo dobra
Mama niejadka 01.07.2016 09:33
Pyszne na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak