Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane bułeczki z truskawkami i galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

bułeczki maślane 6 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuka
truskawki 180 gram

Dodatkowo

bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane bułeczki z truskawkami i galaretką

Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i wstawić do lodówki, aby stężała.
Truskawki pokroić w plasterki.
Z bułeczek odciąć wierzch i delikatnie "wyskubać" wnętrze.
Powkładać truskawki (około 30g na jedną bułeczkę) i galaretkę (około 3-4 łyżek na 1 sztukę).
Każdą bułkę przykryć wierzchem i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
Podawać w bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 02:29
Pychota. Super.
Patrycja33 03.08.2016 14:06
dla takiej buleczki nie jeden niejadek dal by sie skusic:-)
benka 30.06.2016 17:10
fajny pomysł
RenataZ-et 30.06.2016 14:35
pyszna propozycja
ania2610 30.06.2016 13:52
pyszne te bułeczki!
Wacław 30.06.2016 13:38
bardzo apetyczne bułeczki :-)
gosia56 30.06.2016 12:40
super bułeczki;)
Franciszek 30.06.2016 11:31
dobry pomysł
Ewelina1991 30.06.2016 09:05
świetne bułeczki
Madzai 30.06.2016 08:39
Nic tylko zjeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak