Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany schab pieczony w boczku

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab 2 kg
boczek wędzony ok 200 g
Goździki całe Prymat
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

NADZIENIE

mięso mielone wieprzowe 300 g
cebula mała 1 szt
jajko 1 szt
ajvar 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
płatki owsiane 2 łyżki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany schab pieczony w boczku

Kroki postępowania

1
Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami nadzienia. Dobrze doprawić i wyrobić mięso.
Krok 1 - Faszerowany schab pieczony w boczku foto
2
Schab naciąć w środku długim i ostrym nożem. Wypełnić środek przygotowanym nadzieniem. Wierzch schabu natrzeć dokładnie solą, pieprzem i papryką słodką. Odstawić na około 3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2 - Faszerowany schab pieczony w boczku foto
3
Boczek pokroić na plasterki. U mnie wyszły dość grube, ale można cieniej. Wtedy lepiej będą przylegały do mięsa. Plasterkami boczku owinąć schab, wkuwając miejscami goździki, które będą podtrzymywały boczek i nadadzą dodatkowego aromatu.
Krok 3 - Faszerowany schab pieczony w boczku foto
4
Schab owinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120*C i piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie podwyższyć temperaturę do 180*C, ściągnąć folię i zapiec jeszcze 15 min, licząc od momentu nagrzania się piekarnika. Smacznego :)
Krok 4 - Faszerowany schab pieczony w boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.07.2016 11:05
wspaniale wygląda
Diana Rusiłowicz 18.07.2016 01:06
Pyszny schabik :)
Klausia 06.07.2016 17:52
wygląda smakowicie
Bernadeta1 01.07.2016 16:29
bardzo smacznie się prezentuje
Alex_M 01.07.2016 13:59
bardzo apetyczne :)
Ola1984 01.07.2016 08:30
Pyszna porcja mięska :)
Urszula Świeca 30.06.2016 17:30
Smaczny schabik.))
ania2610 30.06.2016 13:54
pyszny schab z pyszną wkładką :)
berys18 30.06.2016 12:31
wspaniałe mięsko
VioletoweKucharzenie 30.06.2016 10:51
apetyczne mięsko!
bertpvd 30.06.2016 10:31
świetne mięsko
Maridka19 30.06.2016 10:00
Pyszne mięsko do obiadu :)
Wafelek2601 30.06.2016 09:42
wygląda pysznie
smerfetka79 30.06.2016 00:00
Prezentuje się wybornie
Iwusia 29.06.2016 23:06
wspaniałe mięsko
Renata9 29.06.2016 23:01
Rewelacyjne mięsko
IKrakowianka 29.06.2016 22:28
apetyczne mięsko
halina17 29.06.2016 22:26
Smacznie wygląda.
Stenka 29.06.2016 21:33
ciekawy przepis
Wiktoria29 29.06.2016 20:58
fajny sposób na mięsko
Marta Ryżek-Kalkowska 29.06.2016 20:38
wyglądają bardzo apetycznie
agnieszka214 29.06.2016 20:24
juz na sama mysl slinka cieknie
Justi2401 29.06.2016 19:20
Prezentuje się przepysznie!
cukiereczek 29.06.2016 18:43
ależ apetyczne to mięsko
2milutka 29.06.2016 18:40
wspaniele to mięso wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak